9 Aralık 2014 Salı

Dumanı Üstünde: FEMM

Girl power akımının zirveye oturduğu bir yılı geride bırakacağız. Dünyanın hiç bir yerinde erkeklerle eşit olmayan kadınlar, haklarını aramayı popüler kültüre de taşıdılar, bunu en güzel yapanlardan ise albümü çıkalı iki ay olan ''vitrin mankeni'' grup FEMM oldu. FEMM, Far East Mention Mannequins için kullanılan bir kısaltma, ''mannequin'' Türkçe'ye ''vitrin mankeni'' olarak çevrilse de menajerleri Honey-B ve W-Trouble'ın anlattıklarından bu iki kızımızın daha çok insansı robot olarak görülmek istedikleri anlaşılıyor. Japonya'dan çıktıkları için bunu yadırgamıyorum.


Bu LuLa.

Bu da RiRi.

FEMM görünürde iki kişiden oluşuyor, RiRi ve LuLa. RiRi savaşçı bir insansı robot olarak nitelendirilirken, LuLa ise temizlikçi bir insansı robot. Videolarda genellikle ikizler gibi görünseler de aslında hem giyim tarzları hem de suratları pek benzemiyor,LuLa daha bebeksi bir surata sahip, giyim tarzı da RiRi'den daha tutucu.








FEMM, Lana Del Rey ve Lady Gaga gibi bir proje grup. Araştırmaya başladığınızda, underground'ken keşfedilmiş iki genç kızcağız değil, Japonya'nın en yaratıcı ekiplerinin bir işbirliği sonucu doğmuş bir proje olduklarını anlıyorsunuz. Müzikleri elektronik-pop olarak adlandırılabilir, eğer Kylie Minogue ve Lady Gaga'nın elektro-popunu ya da Skrillex'in soundunu seviyorsanız büyük ihtimalle FEMM'i de seversiniz. Kızların hiç gülmeyen ''plastik'' yüzleri, harika dans figürleri, iyi İngilizceleri ve zekice tasarlanmış konseptleri FEMM'i müzik dünyasının geri kalanından ayırıyor. Ayrıca, FEMM'in şarkı sözlerinde bolca girl power bulmak mümkün. Bu kızlarımız sizin bildiğiniz Japon geyşalarından değiller, paraya aşıklar, kendilerine yanlış yapanı kırbaçlamaktan çekinmiyorlar ama bir hemcinslerini kıskandıklarında da bunu kibarca dile getirebiliyorlar. O sırada Amerikalı hemcinsleri hala zayıf kızları aşağılayarak ''bütün vücut tipleri iyidir'' mesajı vermeye çalışıyor, Nicki Minaj ''zayıf o****ları s*keyim'' diyor, Meghan Trainor diye iki senelik ömrü olan bir kız ''erkekler etli butlu kız sever'' falan diyor... İbret aldığınızı umarak bu kısmı geçiyorum.

Çoooook çok yeni bir grup olan FEMM, çıktı çıkalı ortalığı kasıp kavuruyor. Christina Aguilera'nın başına gelen Lady Gaga fırtınası sonrası yapamadığını, bu kızlarımız, arkalarında mükemmel bir ekiple başarmış gibi duruyor. Bir zamanların anarşiki, yeni zamanların değişiği Die Antwoord gibi kendilerinden tiksindirmemeleri dileğiyle, şimdilik fxxk boyz get money all day long!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder